Select Page

Hallo, ik ben Martine Zweers,

Levens- en loopbaan coach, trainer en ondernemer. En ook: reiziger, familiemens, buitenmens en levensgenieter. 

Ik ben geboren als jongste van een gezin met drie dochters. Opgegroeid in Castricum waar ik na mijn studie ook weer ben neergestreken, een heerlijke omgeving dichtbij bos, duinen en strand én een prachtige thuisbasis om na verre reizen weer thuis te komen.

“Twee kanten aan een verhaal? Ik zie er vaak wel 5 of 10.”

Ik geloof dat niemand zomaar iets doet, er is altijd een reden, een drijfveer, een overtuiging. Soms zijn dingen bewust, heel vaak onbewust. Je kunt mij geen mooiere puzzel voorleggen dan nadenken over de vraag hoe en waarom mensen zich bewegen. 

Er wordt wel gezegd dat alle acties en reacties van mensen zijn ingegeven door angst of vertrouwen. In organisaties die grote veranderingen doorvoeren kan je dit vaak heel duidelijk zien, een deel van de medewerkers heeft er zin in en is benieuwd, een deel gaat op de rem en vindt het ingewikkeld. Het één is niet beter dan het ander, het is enkel een andere ‘wiring of the brain’, een andere manier waarop jouw brein is geprogrammeerd.

Wat wel kan helpen om in ieder geval te ontspannen in nieuwe en onverwachte situaties, is door inzicht te hebben in hoe de bedrading in jouw brein eigenlijk loopt. En laat dat nou mijn hobby (en werk) zijn!